T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / ADİLCEVAZ - Şehit Mehmet Ali Erçetin Ortaokulu

REHBERLİK SERVİSİ

      Okulumuz rehberlik ve psikolojik danışma servisi öğrencilerimizin ruhsal, fiziksel, zihinsel, sosyal ve eğitsel yönden gelişebilmelerini, bütün yönleri ile kendilerini tanıyarak uygun kararlar verebilmelerini, seçim yapabilmelerini, çevreleriyle sağlıklı ve dengeli ilişkiler kurabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmaktadır.

 

        Okulumuzda genel eğitim öğretim amacımız öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine rehberlik etmek, ihtiyaç duydukları konularda psikolojik danışmanlık desteği vermek, yeteneklerini tanımalarına yardımcı olarak potansiyellerini fark edip performansa çevirebilmeleri için rehberlik etmek, problem çözme ve iletişim becerileri gelişmiş, kendini ifade edebilen, üretken ve yaşamdan zevk alan donanımlı bir 21. yüzyıl dünya vatandaşı olarak yaşama hazır olmasına destek olmaktır. Bu bağlamda hümanizm ve öğrenci merkezlilik temele alınarak çalışmalar sürdürülmektedir.

Okulumuzda verilen rehberlik hizmetleri üç başlık altındadır:

Eğitsel Rehberlik: Öğrencinin uyumunu ve eğitsel gelişimini güçlendirmeyi içerir. Öğrencinin ilgi ve yeteneklerini tanıması, uyumunu kolaylaştırıcı oryantasyon çalışmalarının yapılması, akademik başarısızlık nedenlerini saptayıp ortaya çıkarılması eğitsel rehberliğin içerdiği konulardır.

Mesleki Rehberlik: Öğrencinin sağlıklı ve doğru tercihler yapabilmesi için bilgi ve yardımı içerir. Mesleki rehberlikte, meslek tanıtımı yapmak, üst eğitim kurumları ile ilgili bilgi vermek, öğrencinin ilgi ve yeteneklerini ölçecek test ve teknikleri uygulama çalışmalarının gerçekleştirilmek esastır.

Kişisel Rehberlik: Öğrencinin duygusal ve psikolojik problemlerinin ortadan kaldırılabilmesi için kişiye destek sürecini içerir. Duygusal sorunlar, öğrenme bozuklukları kişisel rehberliğin içerdiği konulardır.

 

Okulumuzda velilerimize yönelik yapılan çalışmalar ise

Her öğretim yılında, tüm velilerimizin katıldığı en az bir genel veli semineri düzenlenir.

Her dönem sınıf bazlı veli toplantıları ve genel ders durumu değerlendirmeleri yapılır.

LGS grubu öğrencilerimizin velilerine yönelik rehber öğretmen tarafından  genel bilgilendirme toplantısı ve dönem içerisinde öğrencilerimizin sınav başarısına yönelik velilerimiz ile beraber birebir öğrenci değerlendirmesi yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2021 - Güncelleme: 07.04.2021 10:31 - Görüntülenme: 333
  Beğen | 6  kişi beğendi