TARİHÇE

Okulumuz Bitlis ili Adilcevaz İlçesi Atatürk mahallesindedir. Merkeze 3 km uzaklıkta ve il merkezine ise 75 km uzaklıktadır. Okulumuz ismini vatani görevini yaparken şehit düşen Mehmet Ali Erçetin'den almıştır.

Okulumuz 1992 yılında Eğitim ve Öğretime açılmıştır. Önceki adı olan Işık İlköğretim Okulu olarak 2012 yılına kadar bu isimle eğitim-öğretime devam eden okulumuz Adilcevaz'ın en kalabalık mahallesinin en kalabalık okulu olagelmiştir. Daha önceki yıllarda ilk ve ortaokul aynı isimle eğitim-öğretim yapmıştır.2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında binalarımız ikiye ayrılmış olup Şehit Mehmet Ali Erçetin Ortaokulu olarak eğitim-Öğretime devam etmiştir.

Okulumuzun bağlı bulunduğu ilçe tarihsel gelişimi kadar coğrafi açıdam da önemli bir konuma sahiptir. Van Gölü ve Süphan Dağı'na yakınlığı ilçeyi ayrı bir cazibe merkezi haline getirmiştir.

Yayın: 06.04.2021 - Güncelleme: 06.04.2021 10:59 - Görüntülenme: 373